Truckförarutbildning, truckkort, truckkörkort skaffa rätt kompetens idag

Truckförarutbildning för dig som vill öka kompetensen

Truckutbildning i Göteborg har blivit en bra destination för just truckförarutbildning. Det finns även truckförarutbildning i Jönköping, Malmö, Västerås och Stockholm samt det anordnas även på mindre orter vid behov och du kan kontakta exempelvis Truckutbildarna.se om du letar efter en företagsanpassad truckförarutbildning.

När det kommer till Göteborg och truckförarutbildning där så är det lätt att tänka på kranarna nere vid hamnen och containerlossning med stora containertruckar. Men idag sker arbetet på ett lite annorlunda sätt. Själva transportvägen är fortfarande intressant och detta har även lett till att det för många e-handelsföretag etablerar sig kring Göteborg då många av kläderna skeppas.

Det finns därför en bra och strategisk placering av e-handelslager, vilket även ofta följer deras strikta hållbarhetstänk. Inom textilindustrin och klädindustrin samt närheten till Borås skapar nya klädföretag som har vuxit globalt. Detta är för att deras nyskapande och framtidsanda inom modebranschen i Sverige är trovärdig och bygger på enorm kompetens inom området. På samma sätt behövs kompetensen av flexibla och duktiga truckförare som kan hantera flera olika behörigheter av truckarna.

Öka dina möjligheter att leva friare, med en truckutbildning som du har glädje av länge

Vill du kunna leva ett mer aktivt liv och styra dina val mer utförligt. Då kan det vara bra för flexibiliteten att öka dina möjligheter. Du kan på så sätt leva mer fritt och arbeta tillfälligt på lager eller inom plock och pack, i kombination med studier. Det kan även vara om du behöver arbeta ihop så att du kan åka på en härlig långresa.

Det är en utbildning som leder till arbete och truckkortet håller många år i sig självt. Dock kräver ofta företagen att du regelbundet går en utbildning för att hålla dina kunskaper aktuella. Ibland med 5 års mellanrum eller inför en anställning. Det krävs oftast även ett vanligt körkort för att få framföra en truck. Det kan därför vara bra att kontrollera innan med det företag du tänkt arbeta på.

Automatiseringen skapar ny möjligheter för dig att vässa dina truckförarkunskaper

Tanken med all automatisering är att det ska utföra detta på ett för människan så säkert sätt som möjligt. Därför sänker man ofta hastigheten och styr dessa i långa moment. Inom lager och industri används ofta automatiserade höglager för att förvara pallar och gods.

Allt detta hade förut hanterats med en skjutstativtruck eller en plocktruck. Momenten ersätts och det mest skonsamma för människan väljs ut. Det leder till färre truckförare och kräver även truckförare med högre kompetens för att vara konkurrenskraftiga. Det har även lett till att arbetsuppgifterna kan varieras betydligt bättre inom det flesta roller och det skapar en bättre total ergonomi.

Monotona arbetsuppgifter försvinner och ersätts med ökat behov av kompetenta truckförare

Robotiseringen har lett till att det mest monotona arbeten har ersatts med robotar som kan hantera dessa moment i princip dygnet runt med väldigt lite underhåll. Det är lätt att tro att detta i sig då ersätter en truckförare med erforderlig utbildning, men så är inte fallet.

Inom industrin så finns det fördelar med automatisering och robottruckar men det är mer för statiska moment som att ersätta pallar med komponenter och även där hantera det mest monotona jobben.

Detta leder till att det därför krävs en hög kompetens av duktiga truckförare som kan hantera situationer och lösa problem på mer flexibla sätt än inom programmerade parametrar.

På e-handelslager pratas det ofta om robotisering av plock och pack det utförs kontinuerligt. Det är dock inte något som alla gånger är ekonomiskt försvarbart. Då det är stora löpande kostnader som inte alla e-handlare klarar av, då det krävs stora volymer och bra tillväxt över hela året. Vilket inte alltid är fallet och då används lagersplittade lösningar allt mer för att effektivisera robotlagret.

Det behövs därför erfarna och kompetenta truckförare till både lager, e-handelslager och industri, som även har kompetens att utföra andra uppgifter. Har du kompetens inom flera områden som montering och plock och pack, då kan det skapa bättre förutsättningar vid anställningsintervjun.