Merinoulltyger och Bambutyger av Bambuviskos hos Madebyjinna

Bambufibrer som skapar hållbara kläder

Merinoulltyg och Bambutyg eller Bambuviskos har flera saker gemensamt. Det är vackra och sköna plagg att bära och båda har många fördelar om man jämför med plagg av bomull eller syntetmaterial. Bambutyget har fördelarna att transportera bort fukten snabbare och Merinotyget gör att det inte kliar. Den har även egenskaper som gör att bakterier inte trivs bra.

Om du svettas så kommer detta således inte göra så att tröjan luktar som annan ull har en tendens att göra. Du hittar Merinoullen i allt från kavajer till snygga trikåplagg men även på grund av tidigare funktion av att inte lukta illa även i strumpor och underställ. Det gör att underställ och strumpor med Merinoull är varma och sköna men slipper nackdelarna som vanlig ull eller syntet medför.

Hitta din leverantör av linnetyg, bambutyg, minranotyg, trikå K&S samt jerseytyger

Hos Madebyjinna.se hittar du tyger på stuv som ger dig mycket mer tyg för dina pengar så du kan skapa dina kläder eller accessoarer på ett mer prismedvetet sätt. Detta är smidigt om du avser att sälja ditt hantverk vidare då kan du får ett bättre slutpris ut mot kund. Men även hanteringen av tyger på stuvar gör det betydligt enklare att förvara jämtemot vikta tyger på metervara.

TRIKÅER K&S FRÅN VÄLKÄNDA KJEKK & SØT

Du hittar underbara produkterna från Kejkk o Soet som trikå K&S från Kjekk & Søt A/S vilka är vackra tyger som du kan köpa i metervara. Snygga mönster som Counting Sheep Purple och Fly Away Ballons, dessa är tryckta med digitaltryck på bästa jerseytyg av högsta kvalitét tillverkade av 95 procent ekologisk bomull och endast 5 procent elastan.

Linnetygerna för att skapa historiskt vackra kläder

Nu kan du använda fördelarna som tidigt var användbara när det kommer till att tillverka kläder. Med linnetyget fick vi luftiga kläder som inte insekter tycker om och därför håller sig både från angrepp i garderoben och vid användande. Synonymt med linnekläder är att det sitter lätt på kroppen och vid varma dagar ventilerar dessa väldigt väl.