Bilden visar en person på backpacking med en vandringsryggsäck på ryggen. Att packa rätt liggunderlag, sovsäck och gaskök till backpacking är viktigt för en trivsam vandring.

Hur du väljer rätt utrustning för backpacking

Med enkla medel kan du nu välja rätt utrustning för backpacking och vandringsryggsäck som passar bra för din resa som liggunderlag, sovsäck och ett gaskök. Om du planerar en backpacking eller vandringsresa. Då är detta det viktigaste sakerna du behöver göra för att välja rätt utrustning.

Du vill trots allt vara säker på att du har allt du behöver för att resan ska bli bekväm och trevlig. Men med alla olika alternativ som finns där ute, hur vet du vad du ska välja? Att välja den bästa sovsäcken, liggunderlaget och gasköket för dina behov är nu enklare online.

Liggunderlag: Ett bra liggunderlag kan göra stor skillnad när du är ute och campar. Den ger inte bara dämpning och stöd för din kropp, utan den hjälper också till att isolera dig från den kalla marken.

När du väljer ett liggunderlag ska du vara uppmärksam på dess R-värde, som anger hur väl det isolerar. Ju högre R-värde, desto varmare håller den dig.

Du bör också ta hänsyn till liggunderlagets vikt och storlek. Om du planerar att bära din utrustning långa sträckor är det bättre att vara lättare och mindre.

Sovsäckar: När du väljer sovsäck är det viktigt att tänka på det temperaturområde du ska campa i. Om du planerar att campa i varmt väder vill du ha en påse som är klassad för temperaturer över noll grader.

Räknar du och andra sidan med svalare temperaturer behöver du en väska som kan hålla dig varm även när temperaturen sjunker under nollstrecket. En annan sak att tänka på är vandringsväskans vikt.

Om du planerar att bära väskan långa sträckor vill du ha en väska som är tillräckligt lätt för att inte tynga ner dig. Du bör du tänka på vandringsryggsäckens storlek. Du vill inte ha en som är så stor att den tar upp halva din vandringsryggsäck.

Gaskök: Om du planerar att laga mat när du campar behöver du en gasspis. När du väljer en gasspis ska du vara uppmärksam på dess effektivitet. Denna anger hur mycket värme som gasköket producerar. Ju högre värde, desto snabbare tillagas maten. Du bör också ta hänsyn till hur lätt spisen är att använda och hur bärbar den är. Du vill trots allt inte ha något som blir besvärligt att ställa in varje gång du vill laga mat.

Att välja rätt utrustning för backpacking kan tyckas vara en skrämmande uppgift. Men det behöver det inte vara. Genom att hålla dessa tips i åtanke kan du vara säker på att välja utrustning som gör din resa bekväm och trevlig.