Hur du skapar en stengång med granitplattor i din trädgård

En gångväg av natursten kan ge skönhet och funktion till vilken trädgård som helst. Om du letar efter ett hållbart och vackert alternativ är granit ett utmärkt val. Granit är en natursten som finns i många färger, så du kan hitta den perfekta matchningen för din trädgård. Dessutom är granit mycket stark och långvarig. Här är några tips på hur du skapar en stengång med granitplattor i din trädgård.

Välj plats för din gångväg

Det första steget är att bestämma var du vill att din gångväg ska gå. Du måste ta mått och ta hänsyn till formen på din trädgård. När du har en allmän uppfattning om var du vill ha din gångväg kan du börja planera den specifika utformningen.

Förbered området

När du har bestämt dig för platsen måste du förbereda området. Detta innebär att du måste rensa bort alla växter eller föremål som kan vara i vägen. Du måste också jämna ut marken så att den blir jämn. När området är förberett kan du börja lägga ner granitplattorna.

Skapa din gångväg i sten

Du kan lägga granitplattor i den utformning du vill. Ett populärt val är en enkel rak gång, men du kan också vara kreativ och göra kurvor eller andra mönster. Se till att lämna tillräckligt med utrymme mellan varje platta så att människor lätt kan gå på dem utan att trampa på växter eller blommor i din trädgård.

Slutsats

En stengång av granitplattor är ett vackert och hållbart tillägg till alla trädgårdar. Genom att följa dessa steg kan du enkelt skapa din egen stengång som kommer att hålla i många år framöver.