AR och 3d lägenhetsväljare samt virtual tours

Visualisering med lägenhetsväljare

Att köpa en lägenhet eller hyra en lägenhet underlättas av en bostadsväljare eller lägenhetsväljare. Med en bostadsväljare kan du genom 3d visualisering går en virtuell visning (virtual tour) genom din framtida lägenhet eller bostad.

Det finns många nya spännande lösningar för detta som använder olika tekniker för att skapa verklighetstrogna 3d miljöer. Med avancerad 3d teknik går det nu skapa digitala visningar samt även välja inredning.

Vid nyproduktion med en inredningsväljare, som består av Augmented Reality och Virtual Reality går det skapa många nya spännande lösningar.

Så här fungerar 3d visualisering

En 3d visualisering (3d visualization) är en bild som visas i tre dimensioner. Det innebär att du kan se bilden från olika vinklar, som om du tittade på den från olika platser i rummet.

Den här tekniken används inom flera olika områden, bland annat inom medicin, arkitektur och teknik. Den kan användas för att skapa modeller av föremål eller scener och för att hjälpa människor att förstå komplexa begrepp eller data.

3d visualisering skapas med hjälp av ett antal olika metoder, bland annat 3d utskrift och datorgrafik. De kan visas på skärmar eller i headsets för virtuell verklighet.

Så här fungerar Augmented Reality

Förstärkt verklighet (Augmented reality) kan användas för att ge användaren olika typer av information med 3d bilder. Detta skapas oftast med real time 3d lösningar eller med genom Unreal engine och genom det kan du gå testa din nya bostad. Bostadsväljare och lägenhetsväljare med AR (Augmented Reality) så kan du testa funktionerna i bostaden.

Informationen kan vara allt från en enkel anmälan eller instruktion till mer komplexa uppgifter som kan användas för uppgifter som navigering eller identifiering. Den typ av information som visas kan anpassas beroende på användarens och applikationens behov.

Fördelarna med Augmented Reality

En av de viktigaste fördelarna med förstärkt verklighet är att den kan bidra till att förbättra situationsmedvetenheten. Genom att tillhandahålla ytterligare information om omgivningen kan den hjälpa användarna att fatta bättre beslut och utföra uppgifter mer effektivt. Det kan också bidra till att minska den tid som krävs för att lära sig nya uppgifter eller miljöer.

En annan fördel med förstärkt verklighet är att den kan användas för att skapa mer engagerande och uppslukande upplevelser. Detta kan vara användbart för tillämpningar som spel, utbildning och träning. Det kan också bidra till att förbättra kommunikationen mellan människor och organisationer.