Pimpa ditt hem med tjusiga gardiner

Att inreda sitt hem är en rolig och kreativ process men det kan också vara överväldigande. Det finns så många valmöjligheter och så många stilriktningar att det kan vara svårt att bestämma vad som passar just din smak och stil. En enkel men effektiv lösning för att höja heminredningen till en ny nivå är att använda sig av gardiner. Gardiner kan ha en stor inverkan på hur rummet ser ut och känns. I denna blogg ska vi titta på olika sätt att pimpa ditt hem med tjusiga gardiner.

Innan du börjar shoppa efter gardiner är det viktigt att bestämma vilken stil, färg och material du är intresserad av. Det finns nämligen gardiner i allt från linnetyg till polyester och med mönster eller enfärgade. Du kan också välja mellan gardiner med rynkringar, öljetter eller krokar. Börja med att välja en basgardin som matchar din stil och inredning. Sedan kan du komplettera med en gardinlängd i en annan färg eller mönster för att skapa en kontrasterande effekt.

En annan trend inom gardiner är att använda sig av två gardinlängder istället för en. Genom att placera två gardinlängder bredvid varandra kan du skapa en volym eller fyllighet som ger en skön känsla av lyx. Detta kan vara särskilt effektfullt i sovrummet eller vardagsrummet där det behövs en extra touch av mjukhet och elegans.

För att skapa en mer naturlig look i ditt hem kan du välja gardiner i linnetyg. Linnetyg är en trendig och tidlös gardintyp som passar många olika stilar och inredningskoncept. Linnegardiner ger ett mjukt och naturligt intryck samtidigt som de är lätta att matcha med andra färger och mönster. Om du gillar en mer romantisk eller bohemisk stil så kan du också välja gardiner med volanger eller spetsdetaljer.

En annan idé för att pimpa ditt hem med gardiner är att välja gardiner i en bågeform. Bågformade gardiner ger en riktig wow-effekt samtidigt som de mjukar upp en annars rätvinklig inredning. Bågformade gardiner säljs i olika färdiga modeller och du kan välja från allt ifrån dramatiskt rökfärgade till romantiska lila och rosa.

Avslutningsvis, glöm inte bort en viktig detalj när du köper dina gardiner: längden. För att gardinerna ska se snygga och proportionella ut så behöver du mäta upp längden på fönstret eller dörröppningen där gardinerna ska hänga. En allmän regel att följa är att gardinerna ska nå en halv till en hel decimeter över golvet. Om du redan har gardiner men vill pimpa dem ytterligare så kan du addera gardinfrans eller annan dekoration längs nederkanten.

Gardiner är ett enkelt och effektivt sätt att uppdatera och pimpa ditt hem. Genom att välja gardiner i olika färger, mönster och material så kan du ge dina rum en ny stil och känsla. Var dock noga med att mäta upp längden på fönstren och välj gardiner som passar din inredning och stil. Med lite kreativitet och fantasi kan du skapa en heminredning som återspeglar din personlighet och stil. Så varför inte införskaffa gardiner? Vi rekommenderar ett besök hos Pimpahemma, som även bland annat erbjuder garn.