Bilden visar ett matbord med matstolar.

Matbord som är praktiska och vackra

Så här väljer du enkelt ut ett matbord och snygga matstolar till ditt hem. Att välja ut rätt matstolar och matbord till ditt hem kan vara en utmaning. Inte bara behöver det passa med resten av ditt hem, men det måste också vara praktiskt och bekvämt. Men oroa dig inte, med några enkla tips och tricks kommer du att välja ut det perfekta valet för ditt hem på nolltid.

Njut av skön vacker design på både matbord och matstolar

 1. Börja med att mäta
  Det är viktigt att börja med att mäta utrymmet där du kommer att placera ditt nya matbord och matstolar. Detta ger dig en idé om hur stor möbler du kan ta in i rummet utan att det blir trångt. Glöm inte att mäta dörrens bredd samt utrymmet runt bordet för att se till att det finns tillräckligt med plats för att dra ut stolen och röra sig runt bordet.
 2. Fundera på stilar
  Vad är din personliga stil? Vill du att hemmet ska ha en modern, minimalistisk, vintage eller rustik look? Du kan enkelt bara köpa det som du faktiskt tycker är snyggt, men glöm inte funktionen. Tänk också på om det passar ditt nuvarande hem. Om ditt hem redan har en vintage tema, vill du inte ta in ett annat tema i rummet. Se till att allt funkar ihop så att rummet känns sammanhängande och harmoniskt.
 3. Tänk på material
  Vilket material fungerar bäst för dig och ditt hem? Stolar av trä ger en rustik eller gammaldags känsla, medan en stol av stål kan ge ett modernt och industriellt utseende till rummet. Om du har små barn eller husdjur, vill du förmodligen välja material som är lätt att rengöra och tåligt. Trä kan bli repigt, medan läder är lättare att torka av.

Vad är viktigaste för dig, funktion, färg eller form?

 1. Kom ihåg dina behov
  Vilka behov har du? Om du ofta har middagsbjudningar eller fester, vill du kanske överväga ett bord som kan utökas för att ge plats åt fler gäster. Om du har små barn, kan du välja stolar som inte lätt välter. Du kan också välja stolar med en mjuk kudde för extra komfort.
 2. Tänk på färg
  Välj en färg som passar in med resten av din inredning. Neutrala färger såsom grått, vitt eller svart, är ett säkert val. Men var inte rädd för att gå ut ur boxen med lite färg på stolarna eller bordet. Håll dig till en färgpalett för att säkerställa att allt går ihop.

Att välja ut matstolar och matbord kan kräva en hel del eftertanke, men det är också en rolig upplevelse. Genom att mäta utrymme, tänka på vilken stil som passar ditt hem, överväga material, se till dina behov, och välja en färg som passar resten av inredningen.

På så sätt kan du enkelt välja ut det perfekta valet för dig och ditt hem. Lycka till med att hitta dina nya matstolar och matbord. Hos exempelvis Växthuset Home & Design kan du lära dig mer om inredning som matbord och passande matstolar.