Stekhäll till grill, hitta ditt favorit av recept för stekhäll

Laga din friluftsmat med en stekhäll för campingkök

När du fjällvandrar och vill äta friluftsmat från din nyinköpta stekhäll. Det kan även vara vid de tillfällen du ger dig ut på en vandring i skog och mark och vill bära med dig näringsrik mat. Men du kanske inte vill bära allt för mycket utrustning. Det finns smidiga lättvikts stekpannor för grillar och för friluftskök som även passar ditt campingkök.

Välja hög kvalitét direkt och lär känna din stekhäll innan du ger dig ut och campar

Du behöver inte införskaffa flera olika stekhällar till ditt utekök, utan du kan med fördel köpa en högre kvalité direkt. På så sätt lär du dig din stekhäll och hur den fungerar så att du enkelt och smidigt kan laga din näringsrika mat när du är ute på din friluftsaktivitet. Du kan då enklare beräkna hur mycket olja och råvaror som du behöver ta med dig och lär dig krydda dina maträtter på ett sätt som skapar en längtan till att laga din utomhusmat på din vandring.

Stekhällstillbehören gör ditt friluftsskök till en effektivt värmekälla

En stekhäll av god kvalitét med bra förvaringsväska är ett måste för utomhusmatlagning. Men det kan även vara bra att använda dig av ett friluftsskök eller campingkök som du kan elda med kottar och mindre trästycken i. På så sätt slipper du göra upp en allt för stor eld varje gång och du kan enklare kontrollera att du släckt innan du beger dig ut och vandrar igen.

Du kan även komplettera din utrustning med ett lätthanterligt renskinn av högsta kvalitét som passar perfekt att sitta på intill din mindre eldstad och på så sätt kommer värmen från ditt friluftskök och ditt renskinn ge dig värmen du behöver under tiden du äter något av kokbokens recept för stekhäll som du valt ut för din vandring.

Kontrollera så du väljer en stekhäll som tål höga temperaturer utan att vara för tung

När du köper en stekhäll så bör du väljar en stekhälls som tål höga temperaturer utan att din mat bränns allt för fort. Det kan därför vara av fördel att använda dig av ditt friluftsskök till din stekhäll så att du lättare kan hantera värmen du tillför stekhällen.

Du får då en matlagning som mer liknar det du är van vid hemifrån på spisen och samma gäller då vid hanteringen av värmen. Lite ved och liten eld kommer ge dig en svalare stekhäll och med mer ved och kraftigare eld, ger dig således en varmare stekhäll. Det skiljer sig på så sätt att använda stekhällen för grill över exempelvis en lägereld och under mer kontrollerade former på ett friluftskök eller en stekhäll för grill som du kan reglera värmen på med gasolgrillens reglage.