Kom igång på gymmet

En hälsosam livsstil är något som alla bör sträva efter. Och finns det något bättre sätt att börja än att gå med i ett gym? Gym kan vara skrämmande, särskilt om du är nybörjare. Lite generella tips för dig som vill börja träna på gym:

Hitta ett gym med en stämning som passar dig och som får dig att känna dig bekväm.

Utgå ifrån dina förutsättningar. Hur många dagar i veckan kan du faktiskt gå till gymmet?

Välj en träningsplan som är anpassat för nybörjare och ditt önskade antal träningar/vecka.

Vad har du för mål? Ditt svar kommer avgöra om du ska lägga fokus på kondition eller styrketräning.

Det här är en bra början och det räcker gott och väl för en nybörjare. Det finns mycket att lära sig men det kommer med tiden. Först och främst handlar det om att skapa en vana att träna. Har man budget för det kan det vara skönt att ta hjälp av en kunnig PT.

Vill man börja träna men kanske inte just på gym så finns det mängder av alternativ. Tex olika lagsporter, yoga eller simning. Att träna överlag gör att man blir piggare, starkare och sömnen förbättras. Det hjälper till med att minska på stresshormoner och minskar risken för olika sjukdomar. En av anledningarna till att folk älskar att träna är för att kroppen frigör både dopamin och serotonin vid fysisk aktivitet.

Vi rekommenderar starkt att börja med någon slags träning. Alla har varit nybörjare och det finns mycket bra hjälp och tips tillgängligt.